Ilyen vagyok!
Minden, egy oldalon!
 

MENÜ

  Tűz2

Kos (Március 21-Április 20)

A Tűz jegyek közé tartozik, uralkodó bolygója a Mars.

A zodiákus első jegye, tehát a kezdeteket jelenti. A kreativitás, az energia, a lelkesedés megtestesítője.

Öntörvényű, ezért vezető pozícióra termett. Egyes Kos jegyű emberek nem vetik meg a hírnevet és az ismertséget. Kevés a szégyenlős ember e jegy szülöttei között.

A saját feje után megy, a kosra jellemzően, akár „fejjel a falnak”. Ebből fakadóan nehéz befolyásolni. Hirtelen haragú, makacs és önfejű. Nyugtalan típus.

narancsNem a kitartásáról híres, szereti az egyszerű és gyors dolgokat. Szereti, ha elismerik tevékenységét. Nincs túl sok kitartása, de vannak elhatározásai, és küzdeni is képes rövidtávon. A jelennek él, keresi a kihívásokat.

Nyíltan támad, egyenes és bátor ember. Fontos számára az önérvényesítés, olykor az agressziótól sem riad vissza. Türelmetlen típus, ha valamit akar, azt azonnal szeretné. Akadályok esetén agresszívvá válhat.

Az ételek tekintetében szereti a markáns ízeket. Jó szülő válik belőle, mert lélekben önmaga is örökre gyerek marad.

Forrófejű, előbb cselekszik, aztán gondolkodik. Meggondolatlansága gyakran bajba sodorja. Nehéz befolyásolni, nem fél a kockázatoktól.

Szabadszelleműség jellemzi, aktív és mozgékony. Nagyszerű barátok válhatnak belőlük, de a türelmet még meg kell tanulniuk.

 

 

 

Bika (Április 21 - Május 20) 

A Föld jegyek közé tartozik, uralkodó bolygója a Vénusz.

Föld

Nyugodt, megfontolt lélek, a kitartás jellemzi. Igényli a stabil és biztonságos helyzeteket. Nem alkalmazkodik könnyen a változó helyszínekhez, élethelyzetekhez, és eseményekhez.

Jellemző rá a birtoklás vágya. Ragaszkodik, ahhoz, ami az övé. Racionális természetű, ragaszkodik a kézzel fogható dolgokhoz. Csak azt hiszi el, amit lát és tényeken alapszik.

Előfordulhat, hogy nem a valódi énjét és értékeit mutatja, hanem többet annál. Nem annyira a belsőségek, mint a külsőségek fontosak számára.

Szereti magát az általa birtokolt tárgyakkal jellemezni, vagy azonosítani. Képes elveszni az anyagias világban, fontosak számára a drága dolgok. Nehezen válik meg a megszerzett „kincseitől”

Több energiát kellene fordítani a belső tulajdonságokra is. Nem hajlamos a változtatásokra, és nehezen kezeli azokat. Inkább marad a biztos rossz helyzetben, mint, hogy a bizonytalan jót válassza.

Jelmondatai: „hiszem, ha látom” és „a járt utat a járatlanért fel ne add”.

Fontos számára a fizikai lét megnyilvánulása, a testi kontaktus. Élvezi a fizikai sík minden örömét: alvás, evés, ivás, szeretkezés.

Türelmes típus, nehéz kihozni a béketűréséből, nem szereti a dolgokat siettetni. Szereti a kényelmet, vonzódik a természethez, a művészetekhez, a zenéhez és a tánchoz. Meg kell azonban tanulnia, hogyan engedjen el egy személyt vagy egy tárgyat.

 

 

 

 

Ikrek (Május 21 - Június 21)

A Levegő jegyek közé tartozik, uralkodó bolygója a Merkúr.

Igen mozgékony jegy, képtelen mozdulatlan maradni, ha más lehetősége nincs, legalább a végtagjai mozognak. Ebből is látszik, nem egy nyugodt jellem, inkább türelmetlen. Ha mégis várakozásra késztetik, kihasználja az időt és nem tétlenkedik. Ha más nem, szóba elegyedik valakivel.

Kettős jegy, sokoldalú személyiség.

Kíváncsi természetű, ezt rengeteg kérdésével támasztja alá, amik olykor a tapintatlanság határát súrolják. A megmagyarázható dolgokat szereti. Szeret gondolkodni és logikus magyarázatokat találni.

Kívülállóként pletykásnak gondolhatjuk, mert ha megtud valamit, szinte muszáj tovább adnia. Ezt viszont a legtöbbször már nem objektíven teszi.

A szavak embere, gyakran gyorsabban gondolkodik, mint beszél, ezért olykor hadar. Viszont van, amikor a gyors észjárása előnyt jelent. Jó a beszéd és íráskészsége.

Társasági ember, szeret a középpontban lenni. Fontosak számára az emberi kapcsolatok.

Nem való neki a monotonitás, a rutinszerű feladatok. Számára a változatos, dinamikus munka az igazán testhez álló. Képes több dologra koncentrálni egyszerre. Azonban épp e miatt hajlamos a késésre, az időpontok nem az erősségei.

Sok minden érdekli, de ezek csak a kíváncsiságának köszönhetőek, ezért gyakran felszínesek.

Folyamatosan igényli a változatosságot, könnyen alkalmazkodik. A felszínes ismeretek mellett néha elmélyülhetne egyes dolgokban

 

 

 

  Rák

Rák (Június 22 - Július 22)

A Víz jegyek közé tartozik, uralkodó bolygója a Hold. Hatással van rá a Hold, ezáltal érzékeny lélek. Mindent érzelmi oldalról közelít meg, az egész világot az érzelmein keresztül érzékeli.

Kötődik az otthonához, nehezen szakad el a családjától. Külföldre sem szívesen költözne. Már fiatalon elképzeli, milyen lesz a saját családja, gyerekei, párja. Várja, hogy szülővé válhasson, általában több gyereket is szeretne. Később hozzájuk is nagyon kötődik, nehezen engedi el őket.

Vágyik saját otthonra, ami biztonságot ad neki és megóvja őt. Lakóhelyét a melegség és a szeretet járja át. Álmodozó életet él, határtalan fantáziával van megáldva.

Sok figyelmet fordít másokra, szeret törődni az emberekkel. Túlzott érzelmi beállítottsága miatt könnyen sebezhetővé válik.

Víz elemű jegy, ebből fakadóan a víz ellazítja, feltölti energiával. Szabadidejét is szereti a vízparton tölteni.

Másokra az érzelmein keresztül próbál meg hatni. Előfordul, hogy érzelmileg zsarol valakit, hogy elérje, amit akar. Jellemző rá a hűség és a takarékosság. Gyakran változik a hangulatuk. Önmagukat erősebbnek mutatják, mint amilyenek, ha azonban megbántják őket visszahúzódnak. Kemény páncél mögé rejtőznek, ami érzékeny belsőt takar.

Büszkék a gyökereikre, hazájukra. Szeretik, ha a dolgok úgy történnek, ahogy ők akarják. Nem szabad az érzelmeiket eszközként felhasználni, visszaélni velük.

 

 

 

 

Kék Oroszlán

Oroszlán (Július 23 - Augusztus 23)

A Tűz jegyek közé tartozik, uralkodó bolygója a Nap. Szereti, ha elismerik és felnéznek rá. Vezető személyiség, fontos számára mások véleménye.

Jellemző rá a bátorság, a szabadságvágy, ő képviseli az erőt. Az oroszlán a legbüszkébb jegy. Olykor csak azokkal az emberekkel szimpatizál, akik pozitív véleménnyel vannak róla, ezt hiúságának köszönheti.

A jegy szimbóluma az oroszlán, mely az állatok királya, ez az oroszlán jegyű emberek jellemében is megnyilvánul. Uralkodásra született, szereti, ha őt csodáló emberek veszik körül.

Kreatív és önmegvalósító. Szereti, ha van tekintélye. Nem képes megalázkodni, és ritkán tart önvizsgálatot. Nagy az önbizalma. Ugyanakkor őszinte ember, szívesen segít társain, igaz gyakran hátsó szándékkal teszi ezt.

Fontos számára az elismerés, tettei látványosak. Szereti a kényelmet, nem sieti el a dolgokat, szeret lustálkodni. Hajlamos természetesnek venni, amit kap, mintha egyértelműen járna neki. Nem minden kapcsolata őszinte, hiszen elvárja a hízelgést és a dicséretet.

Igényli a másoktól jövő szeretetet. Általában meggondoltan cselekszik, de megesik, hogy elragadja a szenvedély.

Gyakorlatiasak és lelkesek. Nehéz eleget tenni nekik, de keményen képesek küzdeni a vágyott dolog után, még akkor is, ha az csak egy luxus dolog. Hiányzik belőlük a kellő alázat az élet és embertársaik iránt.

 

 

 

 

Föld bolygó 

Szűz (Augusztus 24 - Szeptember 23)

A Föld jegyek közé tartozik, uralkodó bolygója a Merkúr.

A jegy szülötteire a legjellemzőbb, hogy rendszeretőek és alaposak. Akkor érzik magukat jól, ha minden az általuk megszokott rendszerben működik.

E jegy jelképe az arató szűz, aki a megérett termést begyűjti. Mindent tudatosan tesz, egyértelmű céljai és okai vannak.

Jó munkaérő, mert pontosan és rendesen végzi a munkáját. Szereti, ha a munkája hasznos. Hatalmas energiát képesek áldozni a kitűzött cél eléréséért.

Az állandóságot szereti, frusztrálja az új környezet, az új emberek és helyzetek. A járt utat követi, ezért nem vezető szerepre született, beosztottként viszont kiváló.

Gyakorlatiasan gondolkodik, viszont az önbizalma nem túl nagy.

Fontosak számára a részletek, talán pont ezért kritikus személyiség, szereti, ha minden a helyén van. Jól tud érvelni, mivel odafigyel az apró részletekre.

Igyekszik rendet teremteni a káoszban. Tisztaság veszi körül.

Az alaposság és a túlzott részletesség mellet sajnos gyakran megfeledkeznek az élet apró örömeiről, és nem tudják kiélvezni azt.

Olykor hűvös külső rejti az érző szívüket. Jó szülők válnak belőlük, felelősségteljes munkavégzésük biztos ponttá teszi őket a családban.

Néha azonban jobban is elengedhetnék magukat.

 

 

 

LevegőMérleg (Szeptember 24 - Október 23)

A Levegő jegyek közé tarozik, uralkodó bolygója a Vénusz. Igazán kedves jegy, sokat mosolyog, barátságos, könnyen teremt kapcsolatot.

Gyakran belesik abba a hibába, hogy nem mondja el igazi véleményét, csak hogy mindenkinek megfeleljen. Mások érdekeit olykor a sajátjai elé helyezi. Optimista lélek. Szeretik a kiegészítőket, nők esetében egy sál, vagy egy nyaklánc mindig van rajtuk, de a férfiaknak is fontosak a külső elismerések.

Szeretnek tetszeni másnak, a külvilágnak. Társas lény, az egyedüllétet nehezen viseli, inkább tűr, minthogy egyedül maradjon. Szeret emberek között lenni, ahol nem bánja, ha a figyelem középpontjában van, sőt gyakran igényli ezt.

Jellemző rá a légiesség és könnyedség, a munkában is a könnyedebb dolgokat kedveli.

Szociális beállítottságú, jellemző rá az engedékenység. Jó tanácsadó, melegszívű és csapatjátékos jellem.

A lénye harmóniát áraszt, de előfordul, hogy körülötte mégis kellemes káosz uralkodik.

Vonzódnak a szép dolgokhoz, a művészetekhez, a társasághoz. Nehezen tud döntéseket hozni. Megesik, hogy halogatja a rá váró feladatokat, de mindeközben élvezi az életet.

A jegy szimbóluma a mérleg, ami kihat a Mérleg jegyű személyek jellemére, próbálja megteremteni az egyensúlyt az életében és a környezetében.

Meg kell tanulni felvállalnia a véleményét és előtérbe helyezni a saját érdekeit

 

 

 

 

Skorpió (Október 24 - November 22)

Csillag

A Víz jegyek közé tartozik, uralkodó bolygója a Plútó. Gyakorlatilag kiismerhetetlenek.

Általában bizalmatlanok másokkal szemben és távolságtartóak. Felszínes ismeretség útján nem kötnek barátságot.

Érzékeny lelkületű, és szereti védeni a magánszféráját. Őt viszont érdeklik a titkok, szeretne belelátni a dolgok mélyére.

Mindenhez az érzelmei fűzik, szenvedélyes és lelkes. Az esetleges kudarcok nem törik le és nem hátráltatják, erőt merít belőlük.

Idealisták, a végsőkig harcolnak az általuk igaznak vélt dolgokért. Hangulata ingadozó, a végletek embere. Hatalmas kitartása van. Nem vetik meg a kalandokat.

A boldogságot gyakran mellőznie kell az életből, mert túlhajszolja magát, és mártír módjára éli életét.

Mindig a cél az első a számára. Pontos stratégiájával és ravaszságával el is éri azt. A dolgokat mélyen átéli. Ő maga azonban képes leplezni érzéseit, ha a helyzet úgy kívánja.

Bosszúállásban is jeleskedik, pontosan tudja mikor és hol kell visszavágnia, hogy az a leghatásosabb legyen.

Hűséges, ugyanakkor nagyon féltékeny, szerelmes típus. Komolyan veszi az érzelmeket, fontos számára a testi szerelem.

Birtoklási vágyuk határtalan, hajlamosak irigykedni. Heves érzelmeik gyakran elragadják őket, reakcióik ebből fakadóan elsőre ijesztőek lehetnek.

Nehéz őket megváltoztatni, vagy hatni rájuk.

Nem kell mindenkivel ennyire bizalmatlannak lenni és sokszor jobb egy köztes megoldást találni a végletek helyett.

 

 

Tűz 

Nyilas (November 23 - December 21)

A Tűz jegyek közé tartozik, uralkodó bolygója a Jupiter. Társas jellem, könnyen teremt kapcsolatot. Ez életvidám optimizmusából is ered. Igazi kisugárzása nagy hatással van a környezetére.

Szabadszellemű, nem bírja, ha korlátozzák. Inkább menekül, minthogy keretek közé szorítsák. Szereti az embereket, segítőkész és őszinte.

Az adott szó nála szent, amit ígér, azt be is tartja. Van, amikor túlzásba viszi ezt a segítőkésséget és olyanokkal akar jót tenni, akik ezt nem kérték, ezért terhes is lehet a jó szándéka. A tapasztalataiból levont következtetéseket megosztja másokkal, mert úgy véli, fontos, hogy továbbadja. Jó nyelvérzéke van, könnyen tanul. Szívesen él vagy tartózkodik külföldön. Vonzzák a különleges, egzotikus dolgok.

Hajlamos lehet a hízásra, ugyanakkor fontos számára a testmozgás. Ő maga is állandóan pörög, mozgásban van. Mégis kényelmes jegy, szereti, ha a dolgok a saját ütemükben haladnak, nem akarja azokat siettetni. Rendszerint a minőségre ad és nem a mennyiségre, inkább várakozik, de a kiszemelt dolognál nem ad alább.

Szereti a luxusdolgokat és a tágas, nagy tereket. Előfordul, hogy nem az emberek igazi értékeit nézi, hanem az általuk képviselt rangot vagy foglalkozást. Általában szerencséje van a sorssal, amit a Jupiter hatásának köszönhet.

 

 

 

Bak (December 22 - Január 20)

Föld2

A Föld jegye közé tartozik, uralkodó bolygója a Szaturnusz.

Céltudatos és kitartó, ezek a legfőbb jellemzői. Jó munkaerő, inkább beosztottként, mert igényli, hogy irányítsák. A kitűzött cél elérése ösztönzi és hajtja előre.

Jól tud alkalmazkodni. Olykor merev, nehezen lazít. Az érzelmeit sem mutatja ki nyíltan, inkább a tettein keresztül érzékelteti azokat.

Nehéz megközelíteni őt, elég bizalmatlan, ha viszont valakinek sikerült, hozzá egy életen át hűséges marad.

Az egyszerű dolgokat kedveli. Nem árt felkészülni egy Bak jegyű ember társának, hogy akadályokba ütközhet. E jegy szülöttét viszont pont ezek a korlátok ösztönzik. Kitartásának és állhatatosságának köszönhetően nem adja fel.

A világot objektíven szemléli, számára első a kötelesség. Bár nem titkolja, a jól megérdemelt munka gyümölcse, az anyagi javak is hozzájárulnak kemény kitartásához.

Előfordul, hogy előjön pesszimista énje, önmagával szemben nagyon kritikus és keménykezű. Ridegnek és távolságtartónak gondolhatják a kívülállók, mert elsősorban csak magukra számítanak, nem kérnek segítséget.

Megbízható személy, mind e mellett egyenes jellem és fegyelmezett a mindennapokban. Néha túlságosan is és nehezen engedi el magát. Úgy érzi, nem engedheti meg magának azt a luxust, hogy tétlenkedjen.

Nem kockáztat sokat, biztosra megy.

 Meg kell tanulniuk elengedni magukat, hiszen lazítani mindenkinek kell és nekik is kiváló humorérzékük van.

 

 

 

Vízöntő (Január 21 - Február 19)

A Levegő jegyek közé tartozik,uralkodó bolygói a Szaturnusz és az Uránusz. Mivel két bolygó uralja, ezért jelleme is kettős.

Egyik énje kihívó, figyelemfelkeltő, míg másik visszahúzódó. Nem tűri a korlátokat, olykor lázad, nem törődik a szabályokkal és hirtelen. De van olyan is, hogy higgadtan és nyugodtan kezeli a helyzeteket.

Szabadszellemű, vágyik a szabadságra, az izgalmakra. Szereti a meglepetéseket, a kihívásokat, a váratlan dolgokat.

Segítőkész, gyors észjárású és barátságos. Szereti az extrém dolgokat, az extravagáns külsőt. Vonzzák a modern dolgok, halad a korral. Az újat képviseli a megszokottal szemben.

Megtalálja az összefüggést a dolgok között. Törekszik a megvalósíthatóságra és igyekszik gyakorlatias maradni. Racionalista, kiemelkedő szellemi képességgel van megáldva. A dolgokat tárgyilagosan szemléli.

Távolságtartó és alapvetően független személyiségek, szeretik megtartani az önállóságukat és másoktól függetlenül, korlátok nélkül élni.

Olykor idealisták és hajlamosak a fellegekben járni, szárnyalnak a világban. Ez vezethet oda, hogy kiábrándulnak az igazi világ realitásából.

Szeretnének mindenkin segíteni. Megesik, hogy a saját hibájukat nem veszik észre.

Intuitív lények, a megérzéseikre hallgatnak Jellemző rá az egyediség és az eredetiség. Olyan közegben a legszórakoztatóbbak, ahol igazán önmaguk lehetnek.

 

 

 

 

Halak

  

Halak (Február 20 - Március 2O)

A Víz jegyek közé tartozik, uralkodó bolygója a Neptun és a Jupiter.

Szimbóluma két egymással szemben úszó hal, az egyik az árral, a másik pont vele szemben. Ennél fogva a Halak határozatlan és kettős jegy. Érzelmes, fejlett empátiás készséggel van megáldva. Általában jó pszichológus válhat belőle, mert képes átérezni mások helyzetét. Belelát mások lelkébe, amivel ha akar, vissza is élhet, hiszen tudja, kinek mi a sebezhető pontja.

Barátságos és szerény. Nagy figyelmet fordít a környezetére. Kerüli a konfliktusokat, nem bírja elviselni az igazságtalan helyzeteket. Olykor döntésképtelen.

Odaadó és önzetlenül képes szeretni. Jelleme nem túl karakteres, nehezen megfogható. Hajlamos álomvilágban élni a valóság helyett. Intuitív, a megérzéseire hallgat. A való világtól próbál elszakadni, gyakran nem is érzékeli azt. Jobban érzi magát az általa elképzelt álomvilágban.

Könnyen befolyásolható, nincs nagy akaratereje. Tizenkettedik jegyként ő áll a fejlődés csúcsán. Általában jó a humor érzékük és bájosak. Mivel nincs kiforrott jellemük, felveszik a környezetből érkező hatásokat.

Hangulatuk változékony, de alapvetően kedvesek és szelídek. Képzeletük élénk és szárnyaló. Gondtalanul élik életüket, érzelmeik azonban olykor kavarognak. Művészlélek, belőlük igazán jó író, művész, táncos válhat.

 

Asztali nézet